You are here

Ennen riitti miitti, nyt on Taskubileet, Tweetupit ja Sometime


Alussa oli Miitti, ja sillä lukemattomia eri alalajeja purkki- ja assymiitistä larppi-, blogi-ja jaikumiittiin.

Miittien lisäksi kokoonnutaan muillakin otsikoilla. Twitter-aktiiveilla on Tweetupit,
Twestivaalit ja kotimaisittain vielä Taskubileetkin (jollaisista jpruohiston kuva yllä).

Viikon päästä Espoon Aalto Design Factoryllä kuhisee taas yhdenlaista nettiväkeä, kun uusi sosiaalisen median tapahtuma Sometime2010 tuo tässäkin blogissa esitellyn Katja Presnalin New Yorkista ja muita kiinnostavia netistä tuttuja yhteen. Paikalle suuntaa myös viestintäalan yrittäjä, perhetuttu Marko Sykkö (kuuntele AudioBoossa):

Listen!

Tämäkö on sitä nettiväkeä?

Nettiväki tapaa siis toisiaan innokkaasti ja dokumentoi tapaamisia niillä samoilla palstoilla, joilla on alunperin tutustuttu.

Mutta mitä tämä fiksusti ja filmaattisesti esiintyvä väki on, kun se ei lainkaan muistuta sitä kuvaa aggressiivisesti rahvaanomaisia mielipiteitä puskasta laukovasta nettiväestä, jota valtamedia välittää? Kari A. Hintikan blogin kommentin kautta löysin Marko Hamilon Tiede-lehteen kirjoittaman mainion kolumniin Ystäviä kasvokkain, ääliöitä netissä?, jossa uskottava selitys ilmiölle.

"Havainto on kuitenkin varmaankin jokaiselle tuttu: arjessa työelämässä ja vapaa-ajalla kohtaa tuttuja ja tuntemattomia, joista ylivoimainen valtaosa on oikein miellyttäviä ihmisiä. Sitten jos eksyy Hesarin tai Suomi24:n keskustelupalstalle, tuntuu kuin äänessä olisivat aivan eri ihmiset."

Entäpä jos ne ovat eri ihmisiä, Hamilo kysyy ja perustelee:

"Emme oikein haluaisi myöntää elävämme “luokkayhteiskunnassa”, mutta kun hyvin koulutetut ihmiset vähemmän koulutetusta rahvaasta erillään pitävä muuri murtuu tai ainakin muuttuu läpinäkyväksi, keskiluokka järkyttyy."

Aina ei miitti onnistu, mistä kertoo tämä hakukoneeseen tarttunut Helsingin yksinäisten pitämättä jäänyt miitti.

Millaisia ovat omat parhaat miittimuistosi? Kerään tarinoita nettiväen tapaamisista paitsi tämän blogin lukijoiden iloksi, myös Löydy-kirjassa mahdollisesti kerrottavaksi.