You are here

Sijaintitietojen esittäminen, kasvojen tunnistus, datan kerääminen - tarkkaile näitä Facebookissa, päättäjä

Tags: 
Kategoriat: 

Kuohuttaako Aikajana? Tässä muistin virkistämiseksi muutamia syitä tarkkailla Facebookin tekemisiä, olitpa sitten käyttäjä tai eurooppalaisen tietoyhteiskunnan tulevaisuudesta kiinnostunut päättäjä.

Isommat teemat voi jakaa käyttäjädatan keruuseen ja käyttöön sekä käyttöehtojen yksipuoliseen saneluun. Käyttäjädatan hyödyntämisen alle voi listata useita eri alakohtia.

Käyttäjädatan keruu ja käyttöKäyttöehtojen sanelupolitiikka

Mitä teemoja itse pidät tulevaisuuden kannalta merkittävimpinä? Lisäisitkö jotain listalle?

Koosteita kohuista muualla


Muokkaukset tähän kirjoitukseen

  • mm. teemoja ryhmitelty 21.12.2011
  • lisätty linkit Facebookin vastauksesta pohjoismaisten tietosuojaviranomaisten selvityspyyntöön 22.12.2011

Kommentit

Herra Z on julkisesti ilmoittanut, että mitään yksityisyyttä ei ole enää olemassa. Eräänlaista kaupallisiin tarkoituksiin käytettävää avoimuuden fasismia jonka mahdollistaa se, että niin monet ovat kokevat tarpeelliseksi olla massan mukana. No, järkevät ihmiset eivät ole koskaan Facebookiin edes liittyneet.

Samuel, näin, mutta tasapuolisuuden nimissä yksityisyyden suojan on julistanut menneeksi myös Googlen nokkamies Eric Schmidt. Tämä on nyt ajan henki.

Toki on näin. Mutta ovathan he samaa rosvoporukkaa jotka käyvät kauppaa hyväuskoisten hölmöjen yksityisyydellä.

Seppo Roponen sanoi Facebookista Google Plussan puolella käytävässä keskusteluketjussa olevansa hyvin vakuttunut siitä, että facebook taipuu eurooppalaiseen tietosuojaan. "Uhka siitä että EU-alue vetää Facebook-bitit vinoon on aivan liian iso pelote FB:lle." Hän jatkoi vielä että tietosuoja-asioissa näkyy hyvin että "lähes kaikki merkittävät amerikkalaisyritykset ymmärtävät EU-markkinan tärkeyden ja ovat osoittaneet halunsa toimia yhteisten pelisääntöjen mukaan. Lähtökohtaisesti EU-direktiivit ja markkina-alueen pelisäännöt koskevat kaikkia markkinoilla toimivia tai markkinolle palveluitaan suuntavia yrityksiä. Hienona esimerkkinä on tästä mm uudet verkkomainonnan kohdentamista koskevat käytännesäännöt (OBA framework) joiden toimeenpanossa Google on kenties kaikkein pisimmällä Euroopassa."

Ismo Tenkanen arveli samassa yhteydessä, että suomalaisilla mediataloilla on "epätoivoinen Facebook-mustamaalauskampanja, ja yritetään saada tietosuojavaltuutetut, EU-lainsäätäjät, ja privacy-friikit kääntymään FB:n kimppuun, kun oma piha on siivoamatta".

Tenkasen mukaan IAB:n itsesääntelysitoumuksessa on suomalaisille mediataloille "ihan tarpeeksi työmaata jo vuodeksi 2012". Hän huomautti myös että Facebookia kyseinen ei juurikaan koske, koska se ei harjoita käyttäytymiskohdennettua mainontaa.

järkiintyminen on jo alkanut.

http://vempaimia.net/2010/05/16/poista-facebook-tilisi-et-tarvitse-sita-miten-poistan-facebookin/