You are here

Ei kiirettä Google Plussan käyttöönotolla

Google Plus -kutsut odottavat monia lomiltaan palaavia tietotyöläisiä sähköpostissa. Pitäisikö työhönpaluun kiireistä lohkaista aimo lovi uuden palvelun opetteluun? Vain, jos ammattitaitoosi kuuluu nykyaikaisimpien verkkoviestintätyökalujen osaaminen. Tavan tietotyöläinen voi hyvin mielin jättää tähän uutuuspalveluun perehtymisen loppiaisen lumille.

Google Plussassa on hyvää se, että se tarjoaa joustavan julkaisumekaniikan julkisesta vaikka kahdenväliseen verkkoviestintään.

Toisaalta, voi Facebookissakin kirjoittaa kaikille julkisen muistiinpanon. Tommy Lindgrenin heinäkuinen mielipidekirjoitus on hyvä esimerkki siitä, miten vaikuttava teksti voi levitä laajalle.

Google Plus on Facebookia parempi työkalu tietyille rajatuille ryhmille viestimiseen. Facebookin kaverilistoja eivät kaikki ole viitsineet laatia.

Tekemällä kontakteistaan haluamansa piirit, voi luoda sähköpostijakelulistan. Viestiä lähetettäessä on tällöin ruksattava vaihtoehto, että jaettava viesti lähetetään myös niille piirissä oleville, jotka eivät ole tehneet Google+ -tiliä.

Hangoutit inspiroivat ja innostavat järjestämään livekohtaamisia verkossa (puhutaan jostakin juuri nyt juuri tällä porukalla) - joten jos avoin innovointi tai muu pienryhmävuorovaikutus verkossa sopii työhön tai harrastustoimintaan, Hangoutien käytön opettelu kannattaa ilman muuta.

Kaltaisiani internet-hippejä ilahduttaa, että Googlella oman datan ladattavuus taataan. Toivon että tämä muodostuu alan standardiksi ajan myötä.

Uuden palvelun käyttöliittymän ja toiminnallisuuksien opettelu vie aikaa ja resursseja. Jos aikaa opetella ei juuri nyt ole ja Facebook, Linkedin ja Twitter täyttävät jo olemassaolevat viestintätarpeet hyvin, voit aivan hyvin palata asiaan talvemmalla. Silloin suomalaiset käyttäjämäärätkin ovat isompia ja palvelun ominaisuudet mahdollisesti nykytilanteesta hieman kehittyneet.

Google+:n ja Facebookin eroja

  • Video: FB:ssä kahdenvälinen, Plussassa monenvälinen
  • Google Plussasta puuttuvat toistaiseksi organisaatioiden verkkoläsnäolon työkalut (vrt. Facebookin sivut)
  • Google Plussasta puuttuvat toistaiseksi Facebookissa keskeinen toiminto tapahtumailmoitukset ja ilmoittautuminen sekä sosiaalinen pelailu.
  • Google Plussasta puuttuvat luultavasti toistaiseksi enimmät vapaa-ajan ja ammatilliset kontaktisi

Lisäys: keskustelua artikkelista Google Plussassa