You are here

Hampaita valkaisemassa? Varo luottokorttihuijausta

Exploiting The Recession- A Mom's Trick to Whiter Teeth

Saitti näytti päällisin puolin olevan jonkinlainen kuluttajajulkaisu. Consumer NEWS WEEKLY luki otsikkopalkissa.

Juttusarjan teema näytti olevan laman hyödyntäminen edullisten tuotteiden saamiseksi. "Exploiting The Recession - A Mom's Trick to Whiter Teeth" artikkeli kertoi näppärän tavan käyttää peräkkäin kahta eri hampaiden valkaisutuotetta ihmeellisen onnistuneen tuloksen saamiseksi. Artikkelissa vinkin antava kuluttaja, "tavallinen äiti", oli sattumalta keksinyt tavan käyttää lähes ilmaisia näytteitä loistavan lopputuloksen saamiseen.

En ensi vilkaisulla pannut merkille sivuston osoitetta www.karensteeth.com, jonka olisi pitänyt tietenkin heti hälyttää kelloja - harvemmimpa nettilehti hankkii oman verkkotunnuksen yksittäiselle artikkelille.

karensteeth

Kun olin sulkemassa sivua, ponnahdusikkuna kysyi, enkö olekaan vakuuttunut tarjouksen loistavuudesta. Vasta silloin soivat hälytyskellot - eihän kuluttajalehti noin myy, eikä mikään asiallinen saitti mainosta noin aggressiivisesti.

Verkkotunnuksen haltijan selvittäminen ei onnistunut - www.whois.net/ - palvelun tietojen mukaan karensteeth.com - domainin omistaja on merkinnyt tietonsa yksityiseksi. Melko epäilyttävää. Asiallisen verkkosivun intressissä yleensä on avoimesti näyttää julkaisijan tiedot yhteystietoineen.

Wafflesatnoon-blogi listaa sivuston muutaman kymmenen samankaltaisen hampaidenvalkaisuhuijauksen joukossa.

Huijaus perustuu siihen, että kuluttaja antaa luottokorttinumeronsa vähäisiä postikuluja varten, minkä jälkeen häneltä veloitetaankin ilman selityksiä paljon suurempia summia.

Kommentit

Monet eivät ymmärrä mitä luottokortti oikeasti tarkoittaa. Luottokortti nimittäin on kaikessa yksinkertaisuudessaan luottokorttinumeron kuljettamiseen tarkoitettu fyysinen esine. Kortti sinänsä ei ole tärkeä (kuin fyysisissä kaupoissa).
*Korttiasi veloitetaan numeron perusteella ilman sen suurempia varmistuksia.*
Tilanne on siis tunnistuksen suhteen sama kuin, että kirjautuisit verkkopankkiisi ilman, että salasanaasi tai vaihtuvia tunnuslukujasi kysyttäisiin - että *luotettaisiin* siihen ettei kukaan muu käytä tunnustasi.

Kortin idea perustuu oletukseen siitä, että huijareita on vähän ja että kortinantajalla on varaa maksaa nämä satunnaiset tappiot provisiostaan. Rahat saa siis periaatteessa huijaustapauksissa takaisin. Toki tämäkin turvallisuusaspekti on riippuu kortin käyttöehdoista ja niissä saattaa olla vaikkapa nettiasiointi tai jokin muu asia kielletty, missä tapauksessa kaikki kaatuu taas kortinomistajan kontolle.

Luottokorttijärjestelmää ei siis ole suunniteltu erityisen turvalliseksi - se oikeastaan toimii vain fyysisen kortinkäytön suhteen, mikäli kortin käyttäjän henkilöllisyys todistettavasti varmistetaan. Nykyaikana järjestelmään olisi helppoa lisätä turvallisuutta vaikkapa pankista maksutilanteessa tulevalla varmistussoitolla, jossa käytäisiin läpi turvakysymykset tai vastaavat tunnistautumiset (molempiin suuntiin). Tämä ei tosin olisi yhteensopiva nykyisen järjestelmän kanssa, joka ei välttämättä prosessoi maksua reaaliajassa. Toki samantien voitaisiin virtuaaliasioinnissa ottaa käyttöön kunnolliset kahteen suuntaan varmistetut kansainväliset tilisiirrot, jossa olisi katumis-/varmistusmahdollisuus ja jossa pankit toimisivat vaikkapa jonkin akkreditointijärjestelmän varaan perustuvalla keskinäisellä luottamuksella (jolloin riittäisi asiakkaan ja tämän oman pankin välinen tunnistautuminen).

PS. style-tägi on kommentoinnissa turha - luultavasti samaten ovat span, div ja caption. Sen sijaan em- ja strong-tägit olisivat kivoja..