You are here

Kai Kuikkaniemi tutki median muutoksen suuntia

Pelien; pelaamisen ja pelillisyyden merkitys mediakäytössämme korostuu. Mediatuotannon, jakelun ja -kulutuksen arvoketjut muuttuvat niin, että median ammattilaisten on syytä varautua roolinsa muuttumiseen. Sosiaalinen media vertaissuositteluineen nousee ehkä tärkeimmäksi tavaksi löytää mediasisältöjä kulutettavakseen.

HIITin Tutkija Kai Kuikkaniemi pohti median tulevaisuutta Aalto-yliopiston Bit Bang -kurssilla.

Kommentit

Onko Second Life jo niin kuollut ettei siitä enää tunnu olevan kenelläkään mitään sanottavaa eikä siellä tunnu tapahtuvan yhtään mitään?
Jos on niin onko Entropia seuraava SL vai joko on jotain uudempaa tullut mihin muotia seuraava nyymedia hörhön pitäisi siirtyä?

Second Lifessa tapahtuu paljonkin, ainakin oppimisympäristönäkökulmasta. Kerään aina linkkejä talteen Deliin. Kotimaisesta SL-yritys-skenestä kannattaa tsekata Business Finland.

Pistitkö kukaan merkille sosiaalisenmedian toimintaa haitin aikaan?
Suomessa jokainen "sosiaalisenmedian" kovanimi tunki twitter feediään täyteen uutisista copy/pastettuja juttuja jotta sai ainakin pari tweettiä päivässä #haiti tagilla varustettuna vaikka mitään oikeata asiaa heillä ei ollutkaan tweetattavana.
Onko tämä todellakin se suunta johon sosiaalistamediaa halutaan viedä?
Itse olisin ainakin kaivannut sieltä sosiaalisestamediasta jotain muuta, kuin mitä voin lukea lehdestä tai kuulla uutisista.
Nyt tuntui, että jokaisen "sosiaalisenmedian" kovannimen piti päästä käyttämään mahdollisimman usein #haiti tagia jotta olisi pysynyt "piireissä".

Jos ei ole mitään sanottavaa niin parempi olla hiljaa.

Teräsmies, tunnistan ärtymyksesi syyn, minua tuo viestin vahvistaminen pänni erityisesti Iranin tilanteen ollessa päällä. Se kai pitää tulkita solidaarisuuden ja myötätunnon osoitukseksi tilanteessa, jossa muutakaan ei voi. (Tsek. tähän liittyen pitkän kirjoituksen kaksi viimeistä lausetta).