You are here

Klout riski alaikäisten yksityisyyden suojalle?

Kategoriat: 

Pam Moore listaa Social Media Today -blogissa useita moitittavia menettelytapoja, joita nettivaikuttavuusmittari Klout harjoittaa pyrkiessään tunnistamaan verkosta eri aiheiden vaikuttajia (Why I Deleted My Klout Profile)

Klout kerää dataa sinne tilin tehneiden Twitterin ja Facebookin käyttäjien verkostoista. Se ei siis ainoastaan kerää tietoa itse omasta tahdostaan rekisteröityneistä vaan ihmisistä näiden ympärillä.

Olen ollut kiinnostunut mahdollisuuksista mitata erilaista nettivaikuttavuutta, ja tutkinut aktiivisesti Kloutia useiden kuukausien ajan:

Nyt katson ne tutkimukset toistaiseksi tehdyiksi ja poistan oman Klout-tilini. Lämmin kiitos kaikille, jotka olette käyttäneet aikaanne palvelun ominaisuuksien tutkailemisen kanssani ja "K+"-pelailuun ja jakaneet ajatuksianne!

Kommentit

Jesh! Tein samoin, nyt kun löysin tämän kätevän keinon. Mietn juuri eilen, miten tuo mahtaa taphtua kun en ole erikseen kuonut tunnusta, vain kirjautunut Twitterin kautta. Sekin nyt selvisi: tietenkin uuudella Twitter-sovelluksella. :)

Aktivoin samalla uudestaan Facebook-tilini. FB:n yksityisongelmat ovat kyllä Kloutiakin pahemmat, mutta toisin kuin Kloutista, Feibusta on sentään jotain hyötyä. Enemmän kuin yksityisyys minua pänni Kloutissa sen yleiinen verkostosuhteita välineellistävä toimintaperiaate.

+K Somerohkeudesta

Saako, voiko tilejä oikeasti deletoida, eikä vain uhkailla sillä..? :)
Kiitos varsin relevantista tiedosta sinänsä huvittavasta palvelusta. Harkitsen omaa jatkamistani vai ei.

Kertaalleen deletoituja ja uudelleen avattuja tilejäni: Heiaheia, Foursquare. Facebookin dellaamista olen kokeillut kuoleman porteille saakka (de-activate) mutta en lopullisesti, se on vain jo liian arvokas dellattavaksi.

Tasapainoinen juttu Kloutista ja yksityisyydestä parin viikon takaa http://gigaom.com/2011/11/07/is-klout-crossing-the-line-when-it-comes-to-privacy/ Minusta vaikuttavuutta pitäisi mitata IRL.

Klout synnyttää edelleen otsikoita. Tässä Timo Argillanderin juttu aiheesta.

Deletoituani tilini maltoin pysyä sieltä pois muutaman viikon, kunnes uteliaisuus ajoi minut takaisin. Viheliäinen, koukuttava turhake.