You are here

Varo - nettikuvassa voi olla paikkatieto mukana huomaamattasi

Onko ok, että verkostosi voivat muodostaa kuvan siitä, missä ja kenen kanssa vietät aikaa, mihinkäkin aikaan päivästä? Ellei, varmista, ettet jätä digitaalista murupolkua jälkeesi nettikuvien, twiittien tai muiden julkaisujen geotägeinä.

Etenkin jos olet sotimassa, vältä check-inejä sosiaalisen median geosovelluksilla kuten Foursquarella ja Gowallalla.

Nettisivusto I Can Stalk U haluaa lisätä tietoisuutta siitä, että erinäisistä verkkojulkaisuista voi pahantahtoinen väijyjä saada enemmän tietoja menemisistäsi kuin luuletkaan.

Fox news valisti teemasta tänään katsojiaan (video alla). Lyhyessä ajankohtaisjutussa yritetään neuvoa Blackberry-puhelimen käyttäjiä kytkemään paikkatieto pois kameran asetuksista. Väijymisvalistussivusto kerää eri merkkisten puhelinten paikkatiedon poiskytkemisohjeita. Tätä kirjoittaessa Nokian mallit puuttuvat listalta. Paikkatietojen lisäämiseen löytyy YouTube-haulla enemmän ohjeita kuin niiden kytkemiseen pois päältä.

Professori Jon Kleinberg Cornellin yliopistosta kertoi hiljattain BBC:n Digital Planet -ohjelmassa, kuinka Flickr-valokuvapalvelussa julkaistujen sisältöjen tiedonmuruja yhdistelemällä saa selville suhteita henkilöiden verkostoista. Haastattelussa professori sanoo, että ihmiset ovat toki tietoisia siitä, että jättävät kuvissa jälkeensä tietoa siitä, missä ovat olleet minäkin ajankohtana, mutta eivät välttämättä tule ajatelleeksi, että kun muut tekevät samoin, yhdessä tieto paljastaa yhdessä liikkuvien samat menot.

Kommentit

Heh, vasta bongattiin kun Afganistanissa aavikolla oli keskittymä viivakoodisoftalla tehtyjä vesipulloskannauksia ja armeijahenkisiä kommentteja.

Paikkatiedot operaattoreilta

Tivitin lyhyessä webinaarissa keskiviikkona puhuttiin teleoperaattoreiden uudesta liiketoiminnnasta: Open API. Location oli yksi sovelluskehittäjille tuotava palvelu: Avoin tietoliikennejärjestelmä mahdollistaa pilviohjelmistojen kehittäjille uusia liiketoimintamalleja.

Joten oman GPS kytkennän lisäksi pitäisi muistaa poistaa operaattorilta mahdollisuus verkkopaikantamiseen. Ja mitenkäs tämä toimikaan taas verkkovierailun aikana?

Ja vielä se Tivitin webinaari-sivusto: http://www.activityblog.fi/category/webinaari/

Open Telco - thumbs up! Kiitos webinaarilinkistä, Pekka.

Presentaation sivulla Slideshare-paketin linkki oli muuten rikki.

Erkka, jos ne oli Halosen Tarjan seurueen?